Новото отроче на Artisans De Genève – Rolex Submariner Moonphase

Ролекс Субмаринър с лунна фаза

Персонализирането е начин да индивидуализирате часовника си и да го накарате да отразява вашите собствени вкусове и личност.

Artisans de Genève, е една от водещите кокомпании, които персонализират часовници за свои клиенти. С последната си поръчка приемат предизвикателството да добавят лунна фаза на Rolex Submariner, за първи път в света – The Sea Shepherd Challenge.

Лунната фаза определено не е усложнение, което очаквате да видите на чистокръвен дайвърски часовник, като Ролекс Субмаринър, нали?. Въпреки това, въпросната модификаця е невероятна! Усложнението не заема огромна част от циферблата и не засяга четливостта на часовника, което означава, че предназначението на часовникка не се е променило (часовник за гмуркане). Разбира се, фазата на луната няма да ви помогне, когато сте на 300 метра под повърхността, но ще ви помогне с навигацията до и от вашата локация.

За този прпоект майсторите на Artisans de Genève са променили значително часовника по стандартите на Rolex. Черният циферблат и безел са заменени с тъмносин авантюрин, който блести като звездите в нощното небе. Маркерите на циферблата също са заменени за по-чист вид. Сега са по-малки, но все още осветени за максимална видимост през нощта.

Корпусът запазва разпознаваемата си форма, но фланговете му са фрезовани, за да се създаде широка вдлъбнатина с лазерно гравирано пясъчно-струйно покритие, докато към ръба на всеки ръб са добавени полирани скоси.

Акцентът разбира се и най-съществената промяна е добавянето на големия реалистичен дисплей на лунната фаза на 6 часа. Дискът с лунната фаза е изпечен емайл, с двойни луни, изработени от сребро, които са ръчно гравирани с кратери, за да наподобяват действителната лунна повърхност. За да работи тази функция, Artisans de Genève създава и добавя модул (задвижван от механично прост, но сложно конструиран механизъм) за фаза на луната, който добавят директно към съществуващият механизъм 3135.

Отделят нужното време и за разкрасяване на механизма, добавяйки кръгови зърна и полирани скосения към иначе строгият механизъм от Rolex. Стандартният ротор е заменен с ротор е от бяло злато и авантюрин. В допълнение, капакът е отворен от сапфир кристал за да разкрие тунингованият механизъм.

Много от вас биха казали, че тази модификация е ненужна и силно крещяща… Честно казано, този часовник е отлична демонстрация както на таланта на майсторите, така и на гъвкавостта на Submariner и трябва да му се възхищаваме заради това, което е, вместо да не го харесваме заради това, което вече не е.

Диаметър: 40 mm
Материал: Стомана, безел с вложка от авантюрин стъкло
Кристал: сапфир
Циферблат: авантюрин стъкло
Водоустойчивост : 300 m
Движение: кал. 3135 с ротор от бяло злато
Функции: Часове, минути, секунди и фаза на луната
Навиване: Автоматично
Честота: 28 800 удара в час (4 Hz)
Резерв: 48 часа
Каишка: Стоманена гривна
Ограничено издание: Уникат

За повече информация посетете: аrtisansdegeneve.com.

Какво мислиш, хареса ли ти?

3 Гласа
Да Не

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

GIPHY App Key not set. Please check settings